1 - STEAK Na pořádný steak jel šéfkuchař Jirka Babica za paní Lenkou do Třebíče. Sám připravil roastbeef, vepřovou panenku se špekem a speciální masovou omeletu. - Steak - Roastbeef na teplém špenátovém salátu - Vepřová panenka prošpikovaná špekem - Tajný recept: masová omeleta 2 - VEPŘO KNEDLO ZELO Moravské vrabce uvařila šéfkuchaři Jiřímu Babicovi paní Simona z Děčína. Nabízela k nim totéž zelí, které objednává Vatikán pro samotného papeže. Ve studiu se náš kuchař bude věnovat vepřovým žebírkům a bůčku. - Moravské vrabce se zelím a knedlíkem - Žebírka - Tyrolská pánev - Smažený bůček 3 - KANEC NA ŠÍPKOVÉ OMÁČCE Ve slavné filmové hospodě v Hrabalově Kersku ochutnal šéfkuchař Jiří Babica pověstného kance na šípkové omáčce od místní obyvatelky, paní Dáši Schreiberové. Sám se předvedl s jelením ragú, kančími medailonky a specialitou starého Itala. - Kanec na šípkové omáčce - Srnčí guláš - Kančí medailónky - Smažený lilek s aioli 4 - ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK Jirka Babica jel za paní Světlanou Krylovou do Příbrami na českou klasiku španělského ptáčka. Ve studiu pak zůstal u hovězího - uvařil svíčkovou Stroganoff a zajímavý recept, který si nedávno přivezl z Argentiny. Jako speciál nabídne zajímavý recept na cuketu. - Španělský ptáček - Roštěnka a la Stroganov - Ostré Argentinské nudle - Cuketa zapečená se špenátem a mozzarelou 5 - JEHNĚČÍ Jana Bláhová z Prahy naučí diváky, jak si udělat jehněčí plátky na jablkách. Jirka Babica ukáže své zapečené jehněčí s lilkem a jehněcí kotlety na hrášku s těstovinami. Speciál bude z banánu a medu. - Jehněčí plátky na jablkách - Zapečené jehněčí s lilkem - Jehněcí kotlety na hrášku s těstovinami - Opečený banán s medem 6 - VEPŘOVÉ HODY Na chalupě Miloše Wichterleho v Zátkovicích pomůže Jirka Babica s prejtem a tlačenkou. Ve svém studiu pak udělá nadívaný bůček s bramborami a kapustou. Jako speciál budou brambory plněné hráškem a rukolou. - Prejt a tlačenka - Nadívaný bůček s bramborami a kapustou - Pečené brambory plněné hráškem a rukolou